Anderlecht legt druk bij tegenstanders na zege

ZATERDAG, 11 MEI 2024, 22:51 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft verdiend met 2-1 van Racing Genk gewonnen en klimt daardoor virtueel aan de leiding van de stand. Anderlecht speelde niet geweldig en kon tweemaal scoren via de klasse van Verschaeren en Dolberg. Verschaeren scoorde met een knappe plaatsbal de 1-0 net voor rust, Dolberg verdubbelde de score in minuut 70. Genk, dat nog zeer weinig had laten zien, scoorde echter uit het niets en zo werd het nog spannend in de slotfase omdat Paars-wit geen bal meer kon bijhouden. Anderlecht deed wat het moest doen en legt nu de druk bij Club Brugge en Union.

Het belang van de wedstrijd werd niet echt weerspiegeld door de rustige aanvang. Anderlecht zorgde wel voor wat gevaar. Dolberg trapte vanuit een schuine hoek op doel en na een kwartier kopte Sardella over. Genk kon na een corner van Anderlecht heel makkelijk uitbreken, maar Zeqiri liep buitenspel. Delaney krulde een plaatsbal na 21 minuten net over doel. Enkele minuten later werd Zeqiri netjes vrijgespeeld, maar de Zwitser aarzelde te lang.

Na 25 minuten probeerde Dolberg het nog een keer vanuit een scherpe hoek door een gebrek aan andere opties. Hoewel Anderlecht lang niet altijd vlot voetbalde, kreeg het een nieuwe kans in minuut 39. Dreyer bereikte Delaney aan de tweede paal, maar zijn poging werd geblokt. De Deen pakte even later zijn derde geel in de play-offs en mist dus de confrontatie tegen Club Brugge.

Net voor de rust kraakte Verschaeren de kluis. Hij kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en hij plaatste deze mooi over Vandevoordt in doel. Een mooi moment om zijn eerste van het seizoen te maken. Verschaeren zou tijdens de rust wel uit voorzorg worden vervangen door Amuzu.

Het kwartier na rust was om snel te vergeten, al leek Anderlecht niet meteen op zoek naar een tweede doelpunt. Het wachtte daarvoor tot minuut 63 toen Stroeykens de lat raakte na een een-twee met Dreyer. Vijf minuten later toonde Dolberg nog eens zijn klasse in de zestienmeter. De Deen kon uithalen, maar hij zette nog een extra stap waardoor hij mooi de score kon verdubbelen.

Anderlecht leek alles onder controle te hebben, maar plots sloeg Genk terug vanuit het niets. Tolu reageerde attent op een licht afgeweken voorzet. Meteen de eerste echte kans van de Limburgers vanavond. Een paar minuten later mocht Tolu ook nog eens koppen, maar gelukkig stond Schmeichel goed opgesteld. Anderlecht reageerde via Dreyer die Amuzu aanspeelde, maar zijn plaatsbal rolde naast.

Anderlecht kroop tien minuten voor tijd te veel achteruit, iets dat het absoluut moest vermijden. Genk drukte nu plots door en de ingevallen El Hadj zag zijn schot geblokt worden door Leoni en in de toegevoegde tijd trof hij het zijnet. Bij Anderlecht was het vrouwen en kinderen eerst in de slotfase, maar de defensie onder leiding van Debast, bleef overeind.

Zo haalt Anderlecht twaalf op twaalf in zijn thuiswedstrijden in de play-offs.